storstädning Stockholm

Dags för storstädning?

Att vara bonde idag är verkligen inget 9-5 jobb, som Dolly Parton en gång för länge sedan sjöng om. Det är så mycket mer. Som bonde är man egenföretagare, djurvårdare, odlare, chaufför, marknadsförare och VD i en och samma roll. Dessutom är man hantverkare, mekaniker och näst intill veterinär också. Gissa om man hinner med familj och hushåll också? Det krävs minst 2-3 personer kring den som är bonde i Sverige idag. Dessutom krävs det nästan att man är ekonom också. De flesta bönder i Sverige idag, behöver EU bidrag för att klara av ekonomin när allt blir bara mer och mer storskaligt. Det är många blanketter att fylla i och det är nästan ett heltidsarbete att hålla ordning på alla ansökningar, datum och regler kring det hela.
När ska man hinna umgås med familjen? När ska man hinna städa? Och allt annat som andra hinner med.

En hel livsstil att vara bonde idag

Den som väljer att gifta sig med en bonde måste ställa in sig på att det innebär en helt annan livsstil, än den man har haft innan. För en bonde finns det ingen klar gräns för när man går till sitt jobb och när man är ledig. En bonde har långa arbetsdagar som sträcker sig till långt in på nätterna. Korna, eller de djur som man nu håller sig med, behöver skötsel, oavsett om det är kväll, helg, semestertider eller något annat. Som bonde med djurhållning måste man vara ute i fähuset, häststallet, bland fåren, getterna eller hönsen oavsett om det är en fredagskväll, lördag eller söndag. De behöver ständig tillsyn så att de har det bra.
Ska man då också hinna med allt annat får man nästan anlita någon som kommer ut och gör det åt en, till exempel en städfirma som kommer ut och gör storstädningen åt dig.

Anlita städfirma för storstädning?

Vilken städfirma ska man då anlita? Bäst är ju om du hittar en städfirma som städar tills du är nöjd. På så sätt vet du att de städar bra. Har de utlovat till exempel en nöjd kund garanti så blir de tvungna att komma tillbaka om kunden inte är nöjd med deras städning – och vilken städfirma vill komma tillbaka och städa om igen en lokal där de redan har varit? Då är det lättare att se till att städa noggrant när de ändå är ute och städar. Det kallas effektivitet.